Tigra - účetnictví, personal outsource, software
účetnictví a daňové poradenství účetnictví a daňové poradenství
personal outsourcing personal outsourcing
vývoj software vývoj software

Rozdíl mezi ISO a forenzním auditem

7. 5. 2015

Finanční audit je dvojího typu. První je dle Mezinárodních auditorských standardů tzv. ISA, které jsou závazná pro všechny statutární auditory na světě. Jedná se o závazné postupy, kterými musí auditor kompletně projít, aby mohl vydat výrok o výsledku auditu.

Audit druhého typu je tzv. forenzní audit, který zkoumá hospodárnost subjektu, tedy zda jsou efektivně vynakládány finanční prostředky.

K čemu finanční audity?

Finanční audit je pro firmu relativně finančně náročný, proto často může přijít na mysl otázka – K čemu to? Na audit si totiž firma musí pozvat auditora, např. účetní firmu. Finanční audit firmě zajišťuje určitou prestiž o správnosti vedení účetnictví a o pravdivosti účetních výkazů. Tyto informace jsou podstatné pro investory, dodavatele a samozřejmě potenciální i stávající zákazníky. 

Každopádně je dobré se na audit dostatečně dopředu připravit

« zpět

RYCHLÝ KONTAKT:

NOVINKY:

Plnění programového prohlášení - co už je rozpracované?

27. 10. 2018 Součástí programového prohlášení vlády byla například úprava DPH, změny v dani z příjmu nebo změny v systému důchodů. Jaké změny jsou již schválené, rozpracované a na kter…

Zálohy na zdravotní a sociální pojištění rekordně vzrostou

23. 10. 2018 Jako každý rok dojde od ledna k úpravě minimální výše záloh na zdravotní a sociální pojištění pro OSVČ. V důsledku výrazného růstu průměrné mzdy bude toto navýšen…

Archiv novinek »

© 2021 TIGRA s.r.o