Tigra - účetnictví, personal outsource, software
účetnictví a daňové poradenství účetnictví a daňové poradenství
personal outsourcing personal outsourcing
vývoj software vývoj software

Jak si zpříjemnit služební cestu

7. 11. 2014

Povinnost odjet na služební cestu může být pro někoho obtěžující. Pokud to ovšem vyplývá z náplně práce, nedá se nic dělat. Jak si tedy pobyt mimo domov co nejvíce zpříjemnit?

  1. úsměvem jde všechno líp – Pokud budete milý na lidi okolo sebe, i oni vám vyjdou vstříc.
  2. Vadí vám hotely? Hledejte alternativu – Dnes na různých serverech lidé nabízí nocleh, stačí trochu pohledat (např. www.travel-buddies.com).
  3. Předem sbaleno – Jsou služební cesty vaším denním chlebem? Mějte základní věci vždy připravené – ušetříte spoustu času, který můžete věnovat sobě.
  4. Buďte věrní – Jezdíte do stále stejných měst? Pokud jste pokojení, využívejte stejné dopravce, ubytování apod. Věrnost se vyplácí.
  5. Nejen prací živ je člověk – Zjistěte si, jaké kulturní, společenské nebo vzdělávací akce se konají v místě vaší pracovní cesty. Například s pomocí aplikace.
  6. Kolika jazyky mluvíš… - Pokud cestujete do zahraničí, pokuste se na cestu trochu i jazykově připravit. Snadněji si otevřete cestu k lidem, se kterými přijdete do styku.
  7. Nejsme kámoši – Cestujete s nadřízeným? I když služební cesta může obsahovat i neformální okamžiky, vždy zachovávejte profesionalitu. Dobré vztahy s nadřízeným ale nikdy neškodí.
  8. Známých není nikdy dost – Máte možnost potkat se s lidmi, které znáte, ale dlouho jste se neviděli, nebo ještě nebyla příležitost? Využijte jí.
  9. Balte s rozumem – Obzvlášť dámy mohou mít problém s výběrem toho opravdu důležitého. Proto třikrát zvažte, kolik sukní, košil, párů bot nebo šatů potřebujete. (Pánové samozřejmě taky).
  10. Komunikace vládne světem – Není vám příjemné odloučení od svých blízkých. V dnešní době videohovorů po internetu zadarmo určitě něco vymyslíte ;)

Kam se nejčastěji jezdí na služební cesty?

« zpět

RYCHLÝ KONTAKT:

NOVINKY:

Plnění programového prohlášení - co už je rozpracované?

27. 10. 2018 Součástí programového prohlášení vlády byla například úprava DPH, změny v dani z příjmu nebo změny v systému důchodů. Jaké změny jsou již schválené, rozpracované a na kter…

Zálohy na zdravotní a sociální pojištění rekordně vzrostou

23. 10. 2018 Jako každý rok dojde od ledna k úpravě minimální výše záloh na zdravotní a sociální pojištění pro OSVČ. V důsledku výrazného růstu průměrné mzdy bude toto navýšen…

Archiv novinek »

© 2021 TIGRA s.r.o