Tigra - účetnictví, personal outsource, software
účetnictví a daňové poradenství účetnictví a daňové poradenství
personal outsourcing personal outsourcing
vývoj software vývoj software

Jak je to s bankovními účty pro podnikatele?

18. 8. 2014 Podnikatelé nejsou ze zákona povinni zřizovat si speciální podnikatelský účet. Přesto je proti pravidlům některých bankovních institucí používat osobní účet k podnikatelským účelům. Pro podnikatele existují speciální pro ně určené bankovní účty. Jaké mají výhody?

Oddělíte osobní a podnikatelské příjmy

Vaše účetnictví tak bude přehlednější. Navíc při finační kontrole je nutné předložit kompletní výpis účtu. "Viditelné jsou tedy také osobní příjmy a výdaje. Takové odhalení může být někomu nepříjemné,“ říká Jan Vaněk, odborník na účetnictví.

Dosáhnete na podnikatelský úvěr

Díky podnikatelskému bankovnímu účtu můžete v bance snadněji získat další finanční prodkuty. Můžete zkusit zažádat např. o podnikatelský úvěr.

Poplatky za vedení podnikatelských účtů klesají

Vedení podnikatelského účtu nemusí být vůbec drahá záležitost. Navíc několik let už poplatky klesají. „Poplatky za vedení podnikatelského účtu se pohybují od několika desítek korun až po přibližně tisíc korun. Existují i dražší účty, ale ty jsou velmi specifické a ne pro každého,“ upřesňuje Vaněk z účetní firmy Tigra

Některé banky nabízí vedení účtu dokonce zdarma. Podívejte se však pozorně, jaké služby jsou zahrnuty. Můžete platit položky jako je např. výběr z bankomatu nebo příchozí a odchozí platby. „Částku za vedení podnikatelského konta si však mohou podnikatelé zahrnout do daňově uznatelných nákladů,“ radí odborník na účetnictví Vaněk.

Informujte se o všech možnostech

Než se vrhnete do zakládání podnikatelského účtu na základě rady známých i účastníků různých diskuzí, podívejte se na aktuální srovnání podnikatelských účtů, případně se informujte u účetní. Neváhejte se na účetní obrátit i se svým stávajícím účtem, protože banky v poslední době zvyšují či snižují poplatky za vedení účtů. „Může se stát, že si banka účtuje jinou cenu za stejné služby,“ upozorňuje Vaněk.

Rozdílný přístup mají banky například k firemním hypotékám

 

 

 

 

« zpět

RYCHLÝ KONTAKT:

NOVINKY:

Tigra не сыграет с вами первоапрельскую шутку

Первое апреля, внушающий трепет день подачи финансовой отчетности наступил. Как в этом участвовала ваша бухгалтерская фирма? Не сыграла с вами первоапрельскую шутку? Если вы не уверены в качестве ее услуг, смените ее! Без колебаний обращайтесь в компанию Tigra, которая сочетает в себе как…

Качественное программное обеспечение – это основа

Компания Tigra использует только качественное лицензированное программное обеспечение и систему на основе облачной инфраструктуры, предоставляющие возможность онлайн-решения и доступа из любой точки. Тем не менее это решение очень безопасно, поскольку используется шифрование, подобное шифрованию в…

Archiv novinek »

© 2021 TIGRA s.r.o