Tigra - účetnictví, personal outsource, software
účetnictví a daňové poradenství účetnictví a daňové poradenství
personal outsourcing personal outsourcing
vývoj software vývoj software

Češi jsou v zaměstnání spokojení. Přesto uvažují o změně.

31. 8. 2017

Podle průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění jsou tři pětiny ekonomicky aktivních Čechů s prací, kterou vykonávají, spokojení. Zároveň však 60 % z nich má pocit, že jsou placeni méně, než si zaslouží a celá pětina z nich uvažuje o změně místa. Vyloženě nespokojený se svou prací je každý desátý.

Nejvíce spokojení jsou se svou prací zaměstnanci na vedoucích postech a OSVČ. Nejméně spokojení jsou nekvalifikovaní dělníci - pětina z nich dokonce vyjádřila, že jsou nespokojeni se svou prací. Podíl spokojenosti roste s dosaženou úrovní vzdělání a tím také s vyšší mzdou.

Češi také kladně hodnotí pracovní atmosféru. 28 % pracujících hodnotí pracovní atmosféru jako přátelskou a důvěrnou. V každé osmé firmě naopak panují chladné vztahy.

S čím čeští pracovníci spokojeni nejsou je platové ohodnocení. Celé dvě třetiny z nich si myslí, že by si zasloužili vyšší platové ohodnocení. Spokojenost s platovým ohodnocením také stoupá s dosaženým vzděláním.

Více než 70 % zaměstnanců plánují zůstat na svém stávajícím místě. 20 % z nich uvažuje o změně. Podíl zaměstnanců, kteří nevylučují změnu práce, je nejvyšší od roku 2005 kdy sledování spokojenosti zaměstnanců začalo. Nejvíce o odchodu uvažují mladí lidé do 29 let.

Možností, jak zvýšit loajalitu zaměstnanců je nabídnout benefity, které opravdu zaměstnanci chtějí

« zpět

RYCHLÝ KONTAKT:

NOVINKY:

Tigra не сыграет с вами первоапрельскую шутку

Первое апреля, внушающий трепет день подачи финансовой отчетности наступил. Как в этом участвовала ваша бухгалтерская фирма? Не сыграла с вами первоапрельскую шутку? Если вы не уверены в качестве ее услуг, смените ее! Без колебаний обращайтесь в компанию Tigra, которая сочетает в себе как…

Качественное программное обеспечение – это основа

Компания Tigra использует только качественное лицензированное программное обеспечение и систему на основе облачной инфраструктуры, предоставляющие возможность онлайн-решения и доступа из любой точки. Тем не менее это решение очень безопасно, поскольку используется шифрование, подобное шифрованию в…

Archiv novinek »

© 2021 TIGRA s.r.o