Tigra - účetnictví, personal outsource, software
účetnictví a daňové poradenství účetnictví a daňové poradenství
personal outsourcing personal outsourcing
vývoj software vývoj software

Týmová práce zlepšuje pracovní výkony jednotlivců

27. 10. 2017

Jak co nejvíce zlepšit pracovní výkon zaměstnanců? Tím se zabýval průzkum Stanfordské univerzity. Výsledek může být překvapivý. Jedná se o týmovou práci a dobrou spolupráci na pracovišti. Podle této studie jsou jednotlivci pracovitější, pokud pracují na úkolu společně. Účastníci průzkumu při spolupráci sami pracovali více, projevovali větší zájem a nebyl i z řešení úkolu tolik unavení.

Týmová práce je v současné době typická zejména pro nadnárodní koncerny. Spousta firem však týmovou práci zaměňuje za práci ve skupinách, která z daleka nevyužívá potenciál členů týmu. Vybudovat úspěšný tým totiž není otázkou okamžitého rozhodnutí managementu, ale dlouhodobý proces hledání těch pravých pracovníků. Lidé se totiž musí cítit součástí týmu.

Pokud se firmy rozhodnou zavést týmovou práci, musí jí přizpůsobit firemní kulturu. Tým také není donekonečna nafukovací. Příliš mnoho členů může vést k vytváření podskupinek a tím vytrácení týmového ducha. I v týmu je důležité rozvržení odpovědnosti. Každý člen týmu by měl být zodpovědný za dílčí splnění úkolu.

Nastavení firemní kultury je možné prověřit také genderovým auditem

« zpět

RYCHLÝ KONTAKT:

NOVINKY:

Tigra will not play Fool's Day jokes on you

April 1st, the day of feared accounting deadlines is here. How did your accounting company handle the closing date? Did it play a Fool's Day joke on you? If you are not sure about its services, change it! Do not hesitate to contact Tigra, a company that connects serious approach and more than 20…

Custom Solutions Tailored to Our Clients' Needs

Tigra always tries to fully respect its client's wishes, requirements and customs. Together, we can find a solution that will be precisely tailored to the needs of your company - from book keeping, which will be fully in our competence, to book keeping at our client's site. Let Tigra tailor a…

Archiv novinek »

© 2021 TIGRA s.r.o