Tigra - účetnictví, personal outsource, software
účetnictví a daňové poradenství účetnictví a daňové poradenství
personal outsourcing personal outsourcing
vývoj software vývoj software

Většina Čechů začíná šetřit na penzi v nejméně vhodnou dobu

24. 11. 2017

Nejpoužívanějším nástrojem na střádání prostředků na penzi je penzijní spoření. Většina z těch, kteří mají toto spoření zřízené jej však zakládala v době, kdy se začali starat o své rodiče, což není z hlediska financí ideální doba. Největší zájem o penzijní spoření je mezi lidmi od 45 do 54 let. Z této skupiny spoří celkem 69 % lidí. Jenže, v tomto věku začnou podporovat svoje rodiče, zároveň mohou mít na starosti ještě děti. Je pro ně tedy složité odkládat ještě další peníze na penzi. Samozřejmě platí, že čím dříve se se spořením začne, tím lépe. Celkově má penzijní spoření 58 % lidí mezi 18 a 65 lety.

Rozhodně je lepší začít později než vůbec. Celá pětina Čechů nevyužívá žádný spořící nebo investiční produkt. Více než polovina z těchto lidí uvádí, že na spoření nemají dostatek financí. Desetina české populace se o investice nebo spoření vůbec nezajímá a další pětina nemá v investice důvěru.

Penzijní spoření prošlo od ledna tohoto roku několika změnami:

  • Příspěvky od zaměstnavatele na penzijní spoření jsou osvobozené od daně z příjmu do výše 50.000 Kč (dříve platilo do 30.000 Kč).
  • Zvýšila se nezdanitelná část základu daně u penzijního i soukromého životního pojištění ze 12.000 na 24.000 Kč.

Jaké jsou další novinky v dani z příjmu od ledna 2017?

 

« zpět

RYCHLÝ KONTAKT:

NOVINKY:

Maßgeschneiderte Lösung für Kunden

Die Gesellschaft Tigra bemüht sich immer, die Kundenwünsche und Anforderungen sowie ihre Gewohnheiten zu berücksichtigen. Zusammen können wir also eine maßgeschneiderte Lösung für Ihre Gesellschaft ausdenken – von der Buchhaltung, die voll in unserer…

Hochwertige Software - Grundlage

Die Gesellschaft Tigra benutzt nur hochwertige und lizenzierte Software und System mit Cloud, so dass alles online gelöst wird und überall zugänglich ist. Diese Lösung ist trotzdem sehr sicher, weil es dabei eine ähnliche Verschlüsselung wie bei Banksystemen genutzt…

Archiv novinek »

© 2021 TIGRA s.r.o