Tigra - účetnictví, personal outsource, software
účetnictví a daňové poradenství účetnictví a daňové poradenství
personal outsourcing personal outsourcing
vývoj software vývoj software

Proč je vedení účetnictví stále více oblíbenější?

19.12.2013

Přemýšlíte o tom, jestli se vám vyplatí účetní na plný úvazek? Nejste spokojení s účetní firmou a chcete změnu? Řešení nabízí outsourcing účetnictví.

Outsourcing účetnictví neboli vedení účetnictví znamená, že se o vaše účetní a daňová přiznání stará externí firma. Jak to přesně funguje a jaké jsou výhody takové spolupráce?

Vedení účetnictví vám ušetří finance

Využití služeb účetní firmy je atraktivní pro všechny firmy. Pro menší a střední společnosti zejména proto, že si nemohou dovolit zaměstnávat účetní. Náklady na zaměstnance jsou vysoké, nehledě na čas, který strávíte hledáním vhodného pracovníka. Nesmíme zapomenout na zaučení, pravidelná školení a kontrolu práce účetní.

„Využitím účetní firmy snížíte finanční náklady na mzdy a dosáhnete lepšího hospodářského výsledku,“ vyjmenovává jednu z pozitiv účetního outsourcingu Jan Vaněk z firmy Tigra, který se účetnictví věnuje již 19 let. Další výhodou při spolupráci s externí účetní firmou je fakt, že ušetříte na softwarovém i hardwarovém vybavení, navíc můžete uplatnit odpočty DPH.

Pro velké firmy je outsourcing účetnictví atraktivní proto, že nabízí převzetí zodpovědnosti. „Profesionální účetní firmy jsou plně zodpovědné za vzniklé škody. Je potřeba si uvědomit, že zaměstnanec kryje škody pouze do 4,5 násobku jeho průměrné mzdy, kdežto účetní firma je pojištěná“ upozorňuje Vaněk. Účetní firma je také zárukou utajení informací jako jsou mzdy zaměstnanců, na čemž mnoho velkých firem lpí.

Kvalitně a spolehlivě odvedená práce

Mezi nesporné výhody patří i špičková kvalita provedené práce. Účetní firma zná aktuální zákony a mají mnoho zkušeností, nemusíte se tak bát o nekvalitně odvedenou práci. Také disponuje větším spektrem odborností, kromě finanční a mzdová účetní, také personalistou, daňovým poradcem popřípadě auditorem.

Účetní firma za Vás převezme tuto nemilou povinnost a zastoupí vás při jednáních s úřady státní správy, bankami nebo auditorskými firmami. Tato služba je vhodná pro všechny, kteří neradi tráví svůj čas čekáním v řadě.

Dobrá účetní firma je diskrétní

Profesionální firma odvede svou práci diskrétně a zodpovědně. Můžete se spolehnout na to, že domluvené práce splní v daném termínu. Mnohé firmy nabízejí vedení účetnictví přímo ve vaší firmě. Pokud nemáte vyhovující prostory, pro doklady si přijedou a opět vám je přivezou, nemusíte se tak o nic starat. Lze se také domluvit na archivaci dokladů u účetní firmy a ušetřit další náklady na prostory.

A jak je to s cenovou relací prací? Účetní firmy obecně nemají všeobecný ceník prací. Cena spolupráce se odvíjí od několika faktorů jako je počet dokladů, typ podnikání, počtu zaměstnanců a další. Vypočítejte si orientační cenu vedení účetnictví pro váš podnik.

Máte obavy svěřit své účetnictví externí firmě?

„Bál jsem se toho, že ztratím přehled nad účetnictvím nebo že dojde k úniku informací,“ prozrazuje své dřívější obavy klient účetní firmy Tigra. Máte stejné pocity? Zbavit se jich můžete výběrem opravdu kvalitní a spolehlivé účetní firmy. Podívejte se na reference společnosti, poté firmu kontaktujte, sejděte se osobně a nebojte se zeptat na vše, co vás zajímá nebo z čeho máte strach.

Mnohé o společnosti vypovídá i to, jaký účetní program využívá. V dnešní době existuje mnoho cloudových řešení. To znamená, že se software nemusí instalovat a do systému je přístup z jakékoliv zařízení, které je připojené na internet. Práci účetní tak můžete kontrolovat pomocí přístupu do cloudového programu. Anebo může firma účtovat ve vaší kanceláři, předejdete tak pocitu, že nemáte účetního neustále po ruce. 

« zpět

RYCHLÝ KONTAKT:

NOVINKY:

Plnění programového prohlášení - co už je rozpracované?

27. 10. 2018 Součástí programového prohlášení vlády byla například úprava DPH, změny v dani z příjmu nebo změny v systému důchodů. Jaké změny jsou již schválené, rozpracované a na kter…

Zálohy na zdravotní a sociální pojištění rekordně vzrostou

23. 10. 2018 Jako každý rok dojde od ledna k úpravě minimální výše záloh na zdravotní a sociální pojištění pro OSVČ. V důsledku výrazného růstu průměrné mzdy bude toto navýšen…

Archiv novinek »

© 2021 TIGRA s.r.o