Tigra - účetnictví, personal outsource, software
účetnictví a daňové poradenství účetnictví a daňové poradenství
personal outsourcing personal outsourcing
vývoj software vývoj software

Práce na dohodu o pracovní činnosti

29. 7. 2016

Dohoda o pracovní činnosti je uzavíraná na takové práce, jejichž rozsah nepřekračuje polovinu stanovené týdenní pracovní doby, tedy 20 hodin. Dohoda musí obsahovat sjednané práce, pracovní dobu a dobu trvání dohody (může být i na neurčito).

Z výdělků na DPČ v jakékoli výši je odváděna 15% zálohová daň. Pokud má brigádník u zaměstnavatele podepsané prohlášení poplatníka daně, sníží se tato daň o daňová zvýhodnění. Pokud však měsíční příjem z dohody překročí 2.499 Kč, je zároveň odváděno i zdravotní a sociální pojištění a zálohová daň se počítá ze superhrubé mzdy.

Ukončení prací na DPČ vyplývá většinou z povahy prací. Dohoda však může být ukončena i jednostranně a to bez udání důvodu s 15denní výpovědní lhůtou. Okamžité ukončení dohody je možné jen za stejných podmínek, jako je okamžité ukončení pracovního poměru. 

Jaké jsou náležitoti práce na dohodu o provedení práce?

« zpět

RYCHLÝ KONTAKT:

NOVINKY:

Plnění programového prohlášení - co už je rozpracované?

27. 10. 2018 Součástí programového prohlášení vlády byla například úprava DPH, změny v dani z příjmu nebo změny v systému důchodů. Jaké změny jsou již schválené, rozpracované a na kter…

Zálohy na zdravotní a sociální pojištění rekordně vzrostou

23. 10. 2018 Jako každý rok dojde od ledna k úpravě minimální výše záloh na zdravotní a sociální pojištění pro OSVČ. V důsledku výrazného růstu průměrné mzdy bude toto navýšen…

Archiv novinek »

© 2021 TIGRA s.r.o