Tigra - účetnictví, personal outsource, software
účetnictví a daňové poradenství účetnictví a daňové poradenství
personal outsourcing personal outsourcing
vývoj software vývoj software

Čeká nás nárok na 5 týdnů dovolené?

3. 6. 2016

Odbory se snaží prosadit uzákonění povinné pětitýdenní dovolené. Zásadně proti jsou zástupci podnikatelů, pro které by zavedení dalšího povinného týdne dovolené mělo miliardové následky. Se změnou povinné délky dovolené nepočítá ani novela zákoníku práce, kterou čeká projednání vládou. Přestože se návrh o změně do novely nedostal, odboráři se nevzdávají.

Další bod, na kterém trvají je zrušení karenční doby, tedy proplácení celé doby pracovní neschopnosti. Tuto změnu však vláda podle koaliční smlouvy schválí tehdy, až bude mít podporu i ze strany podnikatelů. Ti o ní však zatím nechtějí slyšet.

Mezi další změny, které by se v novele ještě mohly objevit, jsou stanovení mzdy pracovní smlouvou, nebo aby o agenturním zaměstnávání spolurozhodovaly odbory. 

Víte jak vzniká nárok na dovolenou?

« zpět

RYCHLÝ KONTAKT:

NOVINKY:

Plnění programového prohlášení - co už je rozpracované?

27. 10. 2018 Součástí programového prohlášení vlády byla například úprava DPH, změny v dani z příjmu nebo změny v systému důchodů. Jaké změny jsou již schválené, rozpracované a na kter…

Zálohy na zdravotní a sociální pojištění rekordně vzrostou

23. 10. 2018 Jako každý rok dojde od ledna k úpravě minimální výše záloh na zdravotní a sociální pojištění pro OSVČ. V důsledku výrazného růstu průměrné mzdy bude toto navýšen…

Archiv novinek »

© 2021 TIGRA s.r.o