Tigra - účetnictví, personal outsource, software
účetnictví a daňové poradenství účetnictví a daňové poradenství
personal outsourcing personal outsourcing
vývoj software vývoj software

Nebojte se pravidelně vzdělávat, náklady si odečtěte z daní

24.4.2014

Víte, že si náklady vynaložené na další vzdělávání můžete odečíst z daní? Je to dobrá zpráva zejména pro ty, kteří pravidelné vzdělávání potřebují k výkonu práce, i ty, které zajímá seberozvoj. Jaké jsou podmínky na odepsání nákladů na další vzdělávání?

Odečtěte si od základu daně zkoušky o dalším vzdělávání

Ustanovení § 15 odst. 8 zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů, říká, že si fyzická osoba může od základu daně odečíst úhrady za zkoušky ověřující výsledky dalšího vzdělávání.

Pokud náklady na zkoušky ověřující výsledky dalšího vzdělávání neplatil váš zaměstnavatel a ani jste je neuplatnili jako výdaj (§ 24 zákona o daních z příjmů proti příjmům, které stanovuje § 7 zákona), můžete je odečíst ze základu daně až 10 tisíc korun. U osob se zdravotním postižením činí odečitatelná částka 13 tisíc a u osob s těžším zdravotním postižením až 15 tisíc korun.

Co si můžete odečíst od základu daně?

Mezi zkoušky ověřující výsledky dalšího vzdělávání však nepatří jazykové nebo rekvalifikační kurzy. Z daní si můžete odečíst kurzy, které souvisí s vaším pracovním oborem, které jsou zveřejňovány v Národní soustavě kvalifikací.

Přečtěte si, jak si snížit daně

« zpět

RYCHLÝ KONTAKT:

NOVINKY:

Tigra will not play Fool's Day jokes on you

April 1st, the day of feared accounting deadlines is here. How did your accounting company handle the closing date? Did it play a Fool's Day joke on you? If you are not sure about its services, change it! Do not hesitate to contact Tigra, a company that connects serious approach and more than 20…

Custom Solutions Tailored to Our Clients' Needs

Tigra always tries to fully respect its client's wishes, requirements and customs. Together, we can find a solution that will be precisely tailored to the needs of your company - from book keeping, which will be fully in our competence, to book keeping at our client's site. Let Tigra tailor a…

Archiv novinek »

© 2021 TIGRA s.r.o