Tigra - účetnictví, personal outsource, software
účetnictví a daňové poradenství účetnictví a daňové poradenství
personal outsourcing personal outsourcing
vývoj software vývoj software

Češi jsou v zaměstnání spokojení. Přesto uvažují o změně.

31. 8. 2017

Podle průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění jsou tři pětiny ekonomicky aktivních Čechů s prací, kterou vykonávají, spokojení. Zároveň však 60 % z nich má pocit, že jsou placeni méně, než si zaslouží a celá pětina z nich uvažuje o změně místa. Vyloženě nespokojený se svou prací je každý desátý.

Nejvíce spokojení jsou se svou prací zaměstnanci na vedoucích postech a OSVČ. Nejméně spokojení jsou nekvalifikovaní dělníci - pětina z nich dokonce vyjádřila, že jsou nespokojeni se svou prací. Podíl spokojenosti roste s dosaženou úrovní vzdělání a tím také s vyšší mzdou.

Češi také kladně hodnotí pracovní atmosféru. 28 % pracujících hodnotí pracovní atmosféru jako přátelskou a důvěrnou. V každé osmé firmě naopak panují chladné vztahy.

S čím čeští pracovníci spokojeni nejsou je platové ohodnocení. Celé dvě třetiny z nich si myslí, že by si zasloužili vyšší platové ohodnocení. Spokojenost s platovým ohodnocením také stoupá s dosaženým vzděláním.

Více než 70 % zaměstnanců plánují zůstat na svém stávajícím místě. 20 % z nich uvažuje o změně. Podíl zaměstnanců, kteří nevylučují změnu práce, je nejvyšší od roku 2005 kdy sledování spokojenosti zaměstnanců začalo. Nejvíce o odchodu uvažují mladí lidé do 29 let.

Možností, jak zvýšit loajalitu zaměstnanců je nabídnout benefity, které opravdu zaměstnanci chtějí

« zpět

RYCHLÝ KONTAKT:

NOVINKY:

Maßgeschneiderte Lösung für Kunden

Die Gesellschaft Tigra bemüht sich immer, die Kundenwünsche und Anforderungen sowie ihre Gewohnheiten zu berücksichtigen. Zusammen können wir also eine maßgeschneiderte Lösung für Ihre Gesellschaft ausdenken – von der Buchhaltung, die voll in unserer…

Hochwertige Software - Grundlage

Die Gesellschaft Tigra benutzt nur hochwertige und lizenzierte Software und System mit Cloud, so dass alles online gelöst wird und überall zugänglich ist. Diese Lösung ist trotzdem sehr sicher, weil es dabei eine ähnliche Verschlüsselung wie bei Banksystemen genutzt…

Archiv novinek »

© 2021 TIGRA s.r.o