Tigra - účetnictví, personal outsource, software
účetnictví a daňové poradenství účetnictví a daňové poradenství
personal outsourcing personal outsourcing
vývoj software vývoj software

Limit pro platbu v hotovosti je 270.000 Kč

7. 8. 2015

Stále nejoblíbenějším způsobem platby je hotovostní platba. Někteří lidé se stále nesžili s platbou debetní či kreditní kartou, někteří obchodníci stále nemají platební terminál, nebo nepřijímají určitý typ karty.

Dlouhou dobu nebyla platba v hotovosti v České republice nijak limitována. Od roku 2004 však stát zavedl limit 350.000 Kč na den v jakékoli měně jednomu příjemci platby. Od konce roku 2014 byl tento limit snížen na 270.000.

Mezi platby v hotovosti se pak nepočítá vložení peněz v hotovosti na účet nebo jejich výběr, dále pak výměna bankovek nebo mincí nebo například předání bankovek ČNB, u kterých je podezření, že jsou padělané.

Alternativou hotovostní platby je platba bezhotovostní. Ta může být prováděna debetní či kreditní kartou nebo převodem peněz z účtu na účet. Platba kartou je však pro obchodníky zpoplatněna bankou. Poplatek však bude regulovaný EU.

« zpět

RYCHLÝ KONTAKT:

NOVINKY:

Plnění programového prohlášení - co už je rozpracované?

27. 10. 2018 Součástí programového prohlášení vlády byla například úprava DPH, změny v dani z příjmu nebo změny v systému důchodů. Jaké změny jsou již schválené, rozpracované a na kter…

Zálohy na zdravotní a sociální pojištění rekordně vzrostou

23. 10. 2018 Jako každý rok dojde od ledna k úpravě minimální výše záloh na zdravotní a sociální pojištění pro OSVČ. V důsledku výrazného růstu průměrné mzdy bude toto navýšen…

Archiv novinek »

© 2021 TIGRA s.r.o