Tigra - účetnictví, personal outsource, software
účetnictví a daňové poradenství účetnictví a daňové poradenství
personal outsourcing personal outsourcing
vývoj software vývoj software

Několik zaměstnanců nebo vedení účetnictví firmou?

29. 12. 2014

Přemýšlíte, jestli firmě zaměstnat účetní nebo spolupracovat s účetní firmou? Čistě s personálního hlediska je řešení evidentní. Pokud přenecháte vedení účetnictví na firmě, jedná o jednu stranu, která za vás řeší všechny náležitosti účetnictví. Na ně byste v ideálním případě potřebovali jednoho zaměstnance. Obor je však tak široký, že účetní se úžeji specializují a pro komplexní služby rovnající se účetní firmě by jich bylo potřeba rozhodně více.

Služby účetní firmy

Co znamená vedení účetnictví prostřednictvím účetní firmy? Firma poskytuje služby v oblasti účtování mezd, podvojného účetnictví, daňové evidence, finančního poradenství, finanční analýzy, zastoupení subjektů před úřady, audit účetnictví a především neustálá kontrola změn v zákonech a praxe aplikování v účetnictví.

Tohle jeden zaměstnanec určitě nezvládne, takže personální zátěž by byla minimálně dva a více lidí. Těm by byla potřeba pravidelně vyplácet mzda. Aby si udrželi svou kvalitu, je potřeba je pravidelně proškolovat. Nemluvě o nákladech na hledání zaměstnance.

O výhodách externího vedení účetnictví čtěte více v našem článku.

« zpět

RYCHLÝ KONTAKT:

NOVINKY:

Plnění programového prohlášení - co už je rozpracované?

27. 10. 2018 Součástí programového prohlášení vlády byla například úprava DPH, změny v dani z příjmu nebo změny v systému důchodů. Jaké změny jsou již schválené, rozpracované a na kter…

Zálohy na zdravotní a sociální pojištění rekordně vzrostou

23. 10. 2018 Jako každý rok dojde od ledna k úpravě minimální výše záloh na zdravotní a sociální pojištění pro OSVČ. V důsledku výrazného růstu průměrné mzdy bude toto navýšen…

Archiv novinek »

© 2021 TIGRA s.r.o