Tigra - účetnictví, personal outsource, software
účetnictví a daňové poradenství účetnictví a daňové poradenství
personal outsourcing personal outsourcing
vývoj software vývoj software

OSVČ, snižte si zálohy na sociálním a zdravotním pojištění

14.5.2014

Osoby samostatně výdělečně činné si mohou zažádat o nižší zálohy na zdravotním a sociálním pojištění. Výše měsíčních záloh pro OSVČ na zdravotním a sociálním pojištění v roce 2014 závisí na tom, jak se vám dařilo v roce 2013.

Co když se vám ale letos zdaleka nedaří jako loni? Možným řešením je žádost o snížení měsíčních záloh na povinném pojistném. Na obě žádosti existují předtištěné formuláře.

Podmínkou pro vyhovění žádosti o snížení měsíční zálohy je, aby průměrný měsíční zisk v aktuálním roce byl alespoň o třetinu nižší než průměrný měsíční zisk za předchozí rok. Průměrný měsíční zisk v aktuálním roce se posuzuje nejméně za tři po sobě jdoucí měsíce. Nemůžete ale očekávat slevu, pokud již platíte minimální zálohy.

Pokud potřebujete poradit, neváhejte se obrátit na odborníky.

« zpět

RYCHLÝ KONTAKT:

NOVINKY:

Plnění programového prohlášení - co už je rozpracované?

27. 10. 2018 Součástí programového prohlášení vlády byla například úprava DPH, změny v dani z příjmu nebo změny v systému důchodů. Jaké změny jsou již schválené, rozpracované a na kter…

Zálohy na zdravotní a sociální pojištění rekordně vzrostou

23. 10. 2018 Jako každý rok dojde od ledna k úpravě minimální výše záloh na zdravotní a sociální pojištění pro OSVČ. V důsledku výrazného růstu průměrné mzdy bude toto navýšen…

Archiv novinek »

© 2021 TIGRA s.r.o