Tigra - účetnictví, personal outsource, software
účetnictví a daňové poradenství účetnictví a daňové poradenství
personal outsourcing personal outsourcing
vývoj software vývoj software

Týmová práce zlepšuje pracovní výkony jednotlivců

27. 10. 2017

Jak co nejvíce zlepšit pracovní výkon zaměstnanců? Tím se zabýval průzkum Stanfordské univerzity. Výsledek může být překvapivý. Jedná se o týmovou práci a dobrou spolupráci na pracovišti. Podle této studie jsou jednotlivci pracovitější, pokud pracují na úkolu společně. Účastníci průzkumu při spolupráci sami pracovali více, projevovali větší zájem a nebyl i z řešení úkolu tolik unavení.

Týmová práce je v současné době typická zejména pro nadnárodní koncerny. Spousta firem však týmovou práci zaměňuje za práci ve skupinách, která z daleka nevyužívá potenciál členů týmu. Vybudovat úspěšný tým totiž není otázkou okamžitého rozhodnutí managementu, ale dlouhodobý proces hledání těch pravých pracovníků. Lidé se totiž musí cítit součástí týmu.

Pokud se firmy rozhodnou zavést týmovou práci, musí jí přizpůsobit firemní kulturu. Tým také není donekonečna nafukovací. Příliš mnoho členů může vést k vytváření podskupinek a tím vytrácení týmového ducha. I v týmu je důležité rozvržení odpovědnosti. Každý člen týmu by měl být zodpovědný za dílčí splnění úkolu.

Nastavení firemní kultury je možné prověřit také genderovým auditem

« zpět

RYCHLÝ KONTAKT:

NOVINKY:

Plnění programového prohlášení - co už je rozpracované?

27. 10. 2018 Součástí programového prohlášení vlády byla například úprava DPH, změny v dani z příjmu nebo změny v systému důchodů. Jaké změny jsou již schválené, rozpracované a na kter…

Zálohy na zdravotní a sociální pojištění rekordně vzrostou

23. 10. 2018 Jako každý rok dojde od ledna k úpravě minimální výše záloh na zdravotní a sociální pojištění pro OSVČ. V důsledku výrazného růstu průměrné mzdy bude toto navýšen…

Archiv novinek »

© 2021 TIGRA s.r.o