Tigra - účetnictví, personal outsource, software
účetnictví a daňové poradenství účetnictví a daňové poradenství
personal outsourcing personal outsourcing
vývoj software vývoj software

Jaký byl letošní výběr přiznání k dani z příjmu?

28.4.2014

V řádném termínu pro daňové přiznání (1. dubna 2014) odevzdalo na finančních úřadech daňová přiznání necelých 1 850 tisíc fyzických osob a 250 tisíc právnických osob. Finanční správa však čeká nárůst odevzdaných daňových přiznání.

Daňové přiznání ještě musí odevzdat poradci

Daňová přiznání čekají ještě na daňové poradce, kteří mají čas až do 1. července tohoto roku, a na poplatníky, kteří musí mít ověřenou účetní uzávěrku auditorem. Do konečných čísel se ještě započítají opozdilci, kteří daňová přiznání mohli odevzdat bez finančních sankcí do 8. dubna.

Podle Finanční správy vzrostl počet elektronicky podaných přiznání. Také více poplatníků odevzdalo přiznání do rukou správců daně, kteří vyjeli do obcí po celé republice. O výjezdy správců daně roste zájem, protože správci také poradí a pomohou s vyplněním přiznání.

Výběr daní proběhl bez problémů

Výběr daní na finančních úřadech proběhl podle Finanční správy bez problémů a s kladnou zpětnou vazbou ze strany poplatníků, kteří uvítali zejména pracovní sobotu před řádným termínem odevzdání.

Podívejte se na náš článek, jak vyplnit přiznání o dani k příjmu

« zpět

RYCHLÝ KONTAKT:

NOVINKY:

Plnění programového prohlášení - co už je rozpracované?

27. 10. 2018 Součástí programového prohlášení vlády byla například úprava DPH, změny v dani z příjmu nebo změny v systému důchodů. Jaké změny jsou již schválené, rozpracované a na kter…

Zálohy na zdravotní a sociální pojištění rekordně vzrostou

23. 10. 2018 Jako každý rok dojde od ledna k úpravě minimální výše záloh na zdravotní a sociální pojištění pro OSVČ. V důsledku výrazného růstu průměrné mzdy bude toto navýšen…

Archiv novinek »

© 2021 TIGRA s.r.o