Tigra - účetnictví, personal outsource, software
účetnictví a daňové poradenství účetnictví a daňové poradenství
personal outsourcing personal outsourcing
vývoj software vývoj software

Jak vybrat dobrého účetního

11. 8. 2016

Na schopnostech účetního často leží blaho a klid celého podnikání. Účetní by měl být člověk pečlivý, disciplinovaný, ale také zvídavý a aktivní. Podle čeho vybrat vhodného účetního nebo účetní firmu?

Jedním ze základních bodů k diskuzi je rozhodně cena za služby (případně mzda). Schopnosti a vědomosti účetního totiž mohou být pro firmu k nezaplacení, takže není radno snažit se na něm ušetřit. Mzda by měla odpovídat schopnostem a zkušenostem zaměstnance a zároveň ho motivovat tak, aby měl snahu se neustále zlepšovat. Mzdu můžeme stanovit na základě jeho referencí a doporučení.

Jak již bylo zmíněno, dobrý účetní je aktivní, někdy až otravný. Neustále vyžaduje nové a nové doklady, ujasňuje si odchozí a příchozí platby, zajímá ho hospodářský výsledek a jak ho ovlivnit.

Samozřejmostí pak je orientace v základních podobách vedení účetnictví a na to navázaných službách

« zpět

RYCHLÝ KONTAKT:

NOVINKY:

Plnění programového prohlášení - co už je rozpracované?

27. 10. 2018 Součástí programového prohlášení vlády byla například úprava DPH, změny v dani z příjmu nebo změny v systému důchodů. Jaké změny jsou již schválené, rozpracované a na kter…

Zálohy na zdravotní a sociální pojištění rekordně vzrostou

23. 10. 2018 Jako každý rok dojde od ledna k úpravě minimální výše záloh na zdravotní a sociální pojištění pro OSVČ. V důsledku výrazného růstu průměrné mzdy bude toto navýšen…

Archiv novinek »

© 2021 TIGRA s.r.o